Menu

Hotel, Restaurant en Cafe Blog


Over ons

Hotel, Restaurant en Cafe Blog

Mijn naam is Xavier. In de tijd dat ik nog veel ging stappen mocht er in de horeca nog gewoon in alle ruimtes gerookt worden. Ook kon iedereen toen alcohol bestellen, het kwam toen ook voor dat als er een gezin op een terrasje zat, dat een klein kind dan even een biertje voor zijn of haar vader ging halen. Tegenwoordig gaat dat allemaal anders. Ik vind dit wel erg goed. Alcohol doet veel met je lichaam, dus het is wel goed dat je dat niet meer zo maar op jonge leeftijd kunt kopen. En ook het roken in openbare ruimtes, ik vind het goed dat dat niet meer mag. Op deze manier ademt niet iedereen meer die rooklucht in, dit is gezonder en je kleren blijven ook nog eens langer fris! Dit is slechts een inleiding op mijn blog dat over Horeca gaat. Blijf lezen!

Recente artikelen

Horecablog: restaurants
21 juni 2017

Wat is er nou heerlijker dan uit eten gaan? Een av

Ontspannen vergaderen op strand
21 juni 2017

Bij een vergadering hoort rust, ruimte en privacy.

Restaurant voor trouwlocatie
16 juni 2017

Tegenwoordig zijn er vele soorten restaurants. Som

Alle ins en outs in een eetcafé
15 juni 2017

Mensen die in een eetcafé werken zijn stressbesten

Archief

Restaurant voor trouwlocatie

Tegenwoordig zijn er vele soorten restaurants. Sommige zijn geschikt als trouwlocatie, andere wat minder.


Traditionele restaurants

De traditionele restaurants bestaan al heel erg lang. Dit zijn restaurants waar je "gewoon" een voorgerecht, hoofdmenu en nagerecht kan bestellen. Vaak wordt er ook nog afgesloten met een kopje koffie of iets soortgelijks. Als dit soort restaurants nou ook nog een leuke feestzaal vlakbij hun restaurant hebben, dan is dit een geschikte plek als trouwlocatie. Kijk bijvoorbeeld bij Koetshuis Nijkerk voor een uitstekende restaurant in Harderwijk dat tevens als trouwlocatie kan dienen.


Wereldrestaurants

Tegenwoordig komen er steeds meer wereldrestaurants. Dit zijn restaurants met een groot buffet, vaak met gerechten van over de hele wereld, vandaar ook de naam "wereldrestaurant". Het is leuk om steeds andere gerechtjes te proeven. Je hoeft hier niet perse met een voorgerecht te beginnen. Dit kan je hier ook als laatste pakken, want dit is een buffetrestaurant en hier loop je dus zelf langs alle gerechten. De volgorde bepaal je dus zelf. Kinderen vinden dit soort restaurants vaak ook erg leuk, omdat ze niet de hele tijd op hun stoel hoeven te blijven zitten. Zij kunnen steeds een klein beetje eten halen, eten en dan weer wat anders halen. Vaak is hier ook een speelhoek (in de weekenden soms ook nog met een kindermeisje er bij), hier kunnen de kinderen zich lekker vermaken als zij klaar zijn met eten. Ouders kunnen dan nog lekker natafelen met een kopje koffie. Bij dit soort restaurants betaal je vaak een vast bedrag per persoon, je mag hier dan 2 of 3 uur eten (all you can eat formule). Bij veel van deze restaurants betaal je voor kinderen minder (een bepaald bedrag per leeftijd). Deze restaurants zijn vaak wel wat minder gezellig en wat rommelig. Daarom is het minder geschikt als trouwlocatie.


Tappas / sushi

De tappas- en sushirestaurants schieten als paddenstoelen uit de bodem. Vroeger zag je deze nooit, maar tegenwoordig zitten ze echt overal. Veel mensen roepen dat ze sushi niet lekker vinden, maar zij kunnen toch met een gerust hart naar zo'n restaurant gaan, want ze hebben hier ook veel andere kleine gerechtjes. Ze hebben hier voor ieder wat wils. Ook in dit soort restaurants geldt vaak een tijdslimiet, dus max. 2 of 3 uur eten zo veel je wilt (all you can eat formule). In bovenstaande restaurants ligt er bestek naast je bord, maar in dit soort restaurants liggen er stokjes (chopsticks) naast je bord. Kan of wil je hier niet mee eten, dan kan je uiteraard ook gewoon bestek vragen. Deze restaurants hebben vaak een leuke sfeer. Als hier een leuke feestzaal in de buurt zit, dan is dit ook een leuke trouwlocatie.  Eet smakelijk en veel feestplezier!