Menu

Hotel, Restaurant en Cafe Blog


Over ons

Hotel, Restaurant en Cafe Blog

Mijn naam is Xavier. In de tijd dat ik nog veel ging stappen mocht er in de horeca nog gewoon in alle ruimtes gerookt worden. Ook kon iedereen toen alcohol bestellen, het kwam toen ook voor dat als er een gezin op een terrasje zat, dat een klein kind dan even een biertje voor zijn of haar vader ging halen. Tegenwoordig gaat dat allemaal anders. Ik vind dit wel erg goed. Alcohol doet veel met je lichaam, dus het is wel goed dat je dat niet meer zo maar op jonge leeftijd kunt kopen. En ook het roken in openbare ruimtes, ik vind het goed dat dat niet meer mag. Op deze manier ademt niet iedereen meer die rooklucht in, dit is gezonder en je kleren blijven ook nog eens langer fris! Dit is slechts een inleiding op mijn blog dat over Horeca gaat. Blijf lezen!

Recente artikelen

Horecablog: restaurants
21 juni 2017

Wat is er nou heerlijker dan uit eten gaan? Een av

Ontspannen vergaderen op strand
21 juni 2017

Bij een vergadering hoort rust, ruimte en privacy.

Restaurant voor trouwlocatie
16 juni 2017

Tegenwoordig zijn er vele soorten restaurants. Som

Alle ins en outs in een eetcafé
15 juni 2017

Mensen die in een eetcafé werken zijn stressbesten

Archief

Horecablog: restaurants

Wat is er nou heerlijker dan uit eten gaan? Een avondje niet in de keuken staan en genieten van elkaars gezelschap. Iedereen houdt hier wel van! Er is maar een keuze die u hoeft te maken: naar wat voor restaurant gaan we?

Buitenlandse keuken - Er zijn veel buitenlandse keukens te vinden tussen alle restaurants. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Griekse keuken, Italiaanse keuken, etc. 

Sushi - Sushi is op het moment erg in trek bij veel mensen. Veel mensen denken dat u in dit soort restaurants alleen vis kunt eten, maar dit is niet het geval. Iemand die niet van vis houdt, kan prima eten in een sushi restaurant. U besteld per ronde een aantal gerechten (per restaurant is het verschillend hoeveel gerechtjes u mag bestellen). Vaak is er vooraf door het restaurant bepaalt hoeveel rondes u mag bestellen. Als dit niet het geval is, dan is er een maximale tijdsduur voor het bestellen (max. twee of drie uur). U kunt vaak kiezen of u de gerechtjes los betaalt of dat u een vast bedrag voor alles bij elkaar wilt betalen. De drankjes die u drinkt horen hier niet bij, deze komen nog bovenop de kosten van het eten.  

Tapas - Tapas is ook iets wat u in bijna alle grote steden wel kunt eten. Bij dit soort restaurants bestelt u steeds een aantal kleine gerechtjes. Vaak hanteren dit soort restaurants wel een maximum tijdsduur van bijvoorbeeld maximaal twee uur onbeperkt eten. Hier moet u dus wel goed rekening mee houden. Maar hoeveel u eet maakt niets uit, u betaalt een vast bedrag voor het eten. Het drinken komt er nog wel bij op de rekening.

Buffet - Buffet restaurants zijn enorm in opkomst. Kinderen vinden dit soort restaurants erg leuk. Dit omdat zij niet de hele avond op hun stoel hoeven te blijven zitten. Ze kunnen steeds heen en weer naar het buffet en de tafel lopen. Als zij klaar zijn met eten, dan is er vaak ook nog een speelhoek waar zij zich kunnen vermaken. In het weekend is er bij sommige restaurants zelfs een oppas aanwezig. U geeft van tevoren aan hoeveel uren u wilt eten. U betaalt dan een vast bedrag. Soms is dit zelfs inclusief alle drankjes. Dit is echter niet bij alle buffet restaurants het geval. Check dit dus vooraf goed.

Traditioneel - Uiteraard zijn er ook nog de traditionele restaurants. Hier kiest u op de kaart een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. U betaalt hier geen vast bedrag, maar u betaalt alle gerechten (en ook drankjes) los.

Eet smakelijk en een hele fijne avond met elkaar!

Tip: Restaurant de Kamer in Emmen voor een heerlijke avond uit.